Bahan-bahan ( 50-60 biji )
140gm mentega/marjerin/shortening
65gm gula icing/gula castor
1 1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh baking soda
25gm tepung jagung
1 biji telur
200gm tepung gandum
50gm serbuk badam.
**Utk Hiasan
-125gm choc masak
-15gm cocoa butter/mentega
-sugar deco
Cara-cara
Ayak tepung gandum,tepung jagung, baking powder & baking soda. Ketepikan.
Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan telur dan kacau.
masukkan tepung sedikit demi sekidit dan juga serbuk badam.Uli hingga menjadi doh yg lembut.
Bentuk/terap mengikut citarasa masing. bakar pada suhu 150C hingga biskut kekuningan.
Untuk Hiasan- Cairkan choc masak yg telah dicampurkan sedikit cocoa butter/mentega.
-Celupkan biskut yg telah sejuk dan tabur dgn sugar deco.
No comments:
Post a Comment